اختلال شخصیت دوری گزین
علائم اختلال شخصیت دوری گزین
اختلال شخصیتی دوری گزین جزو دسته سوم از بیماری روانی به شمار می آیند این افراد وقتی در موقعیتهای اجتماعی قرار می گیرند ، از صحبتکردن میترسند، زیرا از اینکه حرف اشتباهی بزنند، صورتشان از کم رویی سرخ شود، به لکنت بیفتند و کلا از خجالت زدگی بیم دارند. فرد مبتلا همچنین ممکن است زمان زیادی را با اضطراب در رفتار اطرافیانش بهدنبال نشانههای تأیید یا پذیرفته نشدن بگردد. چنین افرادی خودشان میدانند که در موقعیتهای اجتماعی راحت نیستند و از لحاظ اجتماعی احساس بیعرضگی میکنند. اما علیرغم آگاهی بر این قضیه، باز هم اگر کسی درمورد خجالتیبودن یا دستپاچگیشان چیزی بگوید یا بهشوخی سربهسرشان بگذارد، حرفش را بلافاصله مثل انتقاد یا نشانهای مبنی بر عدم پذیرش فرض خواهند کرد.
پیامدهای اجتماعی ابتلا به اختلال شخصیت دوری گزین
ابتلا به اختلال شخصیت اجتنابی یا دوری گزین موجب ترس از عدم پذیرش میشود و فرد بههمیندلیل بهسختی میتواند با دیگران ارتباط برقرار کند. مبتلایان به این اختلال شخصیتی در برقراری دوستی با دیگران احساس تردید میکنند، مگر اینکه مطمئن باشند که طرف مقابل دوستشان خواهد داشت. چنین افرادی وقتی در رابطهای قرار دارند، از بیان احساسات و مسائل خصوصیشان میترسند و از همینرو در حفظ روابط نزدیک و دوستیهای صمیمی به مشکل برمیخورند. در ضمن چون همیشه ازارتباط با افراد گریزان بوده اند وقتی که بزرگ می شوند و موقع ازدواج به همسری که می خواهد انتخاب کند دید ابزار جنسی دارند باعث ازدواج دیر هنگام و مشگلات زیادی برای او شود
راههای درمان اختلال شخصیت دوری گزین
مانند سایر اختلالات شخصیتی، تشخیص و درمان اختلال شخصیت دوری گزین نیز برعهده روانپزشک است. راهکارهای درمان این اختلال شخصیتی بسیار متنوعاند، اما معمولا شامل صحبتدرمانی هم میشوند. اگر بیمار علاوهبر اختلال شخصیت دوری گزین به افسردگی یا اختلال اضطراب نیز مبتلا باشد، شاید دارو هم تجویز شود.
مشورت با روانپزشگ:
خرید انواع جوراب های مردانه بسیار ارزن و ... ورود |